Elektrikli otomobilGenel

Yeni Ford Custom

Ford Pro, yeni Tourneo Custom ile çok amaçlı araç segmentinde yine bir adım öne geçiyor. Bu modern ve çekici yolcu taşıtı, tamamen yenilenmiş bir platforma dayanıyor. Bu platform, mükemmel çok yönlülüğü, üstün konfor özellikleri ve dört tekerlekten çekiş dahil bir dizi ileri teknoloji tahrik seçeneği sunuyor. Yeni Tourneo Custom, dokuz kişiye kadar taşıma kapasitesiyle hem aileler için ferah bir taşıma aracı olarak hem de ticari kullanım için uygundur. Zaten bu uzun bir Premium ekipman detayları listesini gösteriyor. Bu, özellikle arka koltuk sıralarına raylarla monte edilen son derece esnek koltuklardan, panoramik cam tavan ve B&O ses sistemine, yan sürgülü kapılara kadar uzanıyor ve sürücüye kahvaltı arası veya dizüstü bilgisayar için küçük bir masa olarak hizmet eden yenilikçi bir direksiyon da dâhil olmak üzere bir dizi yüksek kaliteli özellik içerir.

Yeni Ford Tourneo Custom’ın yüksek konfor seviyesi ve karakteristik sürüş dinamikleri inşa edilmiştir. İyileştirilmiş temel tasarımı, arka tekerleklerde de bağımsız süspansiyonla, üstün süspansiyon özelliklerini güvenli bir sürüş kararlılığıyla birleştirir. Bu çok amaçlı araç, son derece çeşitli bir motor yelpazesi ile geliyor. Bu, Ford EcoBlue dizel motorları içerir: 100 kW (136 PS), 110 kW (150 PS) ve 125 kW (170 PS), aynı zamanda bir Plug-in Hibrit seçeneği de sunuyor (PHEV) ve Ford E-Tourneo Custom*. Tamamen elektrikli model, 160 kW (218 PS) güçlü bir elektrik motoruna sahip ve kullanılabilir depolama kapasitesi 64 kilovat-saat (kWh) olan bir batarya ile yerel emisyon olmayan bir menzile sahiptir. Dizel versiyonları zaten üretilmeye başlandı. Tourneo Custom PHEV, önümüzdeki ilkbaharda müşterilere sunulacak ve şimdiden sipariş edilebilir. E-Tourneo Custom ise 2024 yazında gelecek.

“Arkadaşlar ve aile ile hafta sonu gezisi yapılacak olsun veya yöneticilerin havaalanına gitmek isteyen kişilere şıklıkla taşınacak olsun, yeni Ford Tourneo Custom, gelişmiş bağlantı yetenekleri, etkileyici tasarım ve yeni premium özelliklerle ilk tercih olarak sunulur” diyor Hans Schep, Ford Pro Avrupa Genel Müdürü.

Yeni Tourneo Custom, Ford Pro’nun özel yazılım çözümleri ve bağlantılı hizmetlerin sunulduğu dijital Ford Pro ekosistemi’nin tüm avantajlarından faydalanıyor. Bu, Ford Pro Yazılımı, FordPass Pro uygulaması ve FORDLiive görev yönetim sistemi gibi araç yönetimi araçları içerir.

Çok fazla alan ve konfor, esnek koltuk sistemi ve Premium özelliklerle

Yeni Tourneo Custom’ın en yeni nesli, yolcularını önemli ölçüde geliştirilmiş bir konforla etkileyerek, pratik avantajları tamamen yeni bir seviyeye taşır. Şık tasarlanmış iç mekan, mükemmel işçilik ve yüksek kaliteli malzeme kalitesi ile dikkat çeker. Geniş bir iç mekan sunan birçok premium özelliği içerir. Tahrik teknolojisine bağlı olmaksızın, optimize edilmiş araç platformu aynı derecede geniş bir iç mekan sunar. Standart versiyon ve uzun dingil mesafeli Tourneo Custom, toplamda dokuz yolcu için üç sıralı oturma düzeni sunar.

İkinci ve üçüncü sıra için yeni ve son derece esnek ray sistemi, geliştirilmiş iç mekan özelliklerinin somut bir örneğini sunar. Kaç yolcu veya ne kadar bagaj taşınacağına bağlı olarak, daha hafif koltuklar istenilen yerlere sorunsuzca kaydırılabilir veya tamamen çıkarılabilir. Orta sıra üç bireysel koltukla donatılmıştır. İşte bu koltuklar, entegre emniyet kemerleri sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde sürüş yönüne karşı takılabilir ve böylece altı kişilik bir toplantı düzeni sağlar – bu sınıftaki bir araçta bir ilk. Üçüncü sıra bir çift koltuk ve bir tek kişilik koltuktan oluşur. Arka koltuklar dışında, beş diğer koltuk da ISOFIX çocuk koltukları ve bebek koltukları için montaj noktalarına sahiptir. Şoför dışındaki kişiler isteğe bağlı olarak bir veya iki yolcu alabilir.

Yeni Ford Tourneo Custom’ın premium karakterini vurgulayan ve seyahat konforunu artıran birçok yeni ekipman seçeneği sunar ve kişiselleştirme olanağı sağlar. Bunlar arasında büyük boyutlu panoramik cam tavan yer alır. İç mekanı aydınlatır ve daha ferah bir his verirken, güçlü güneş ışığına karşı özel bir kızılötesi kaplama korur. Yan sürgülü kapılar elektrikli olarak açılıp kapanır. Ayrıca temas gerektirmeyen şekilde çalıştırılabilirler: Ön tekerleğe yakın bir yerde yapılan bir ayak hareketi bir sensörü etkinleştirir. Elleri dolu olarak Tourneo Custom’a yaklaşan herkes bunu hızlıca takdir edecektir.

Seyahat konforunu artıran birçok yüksek kaliteli özellik mevcuttur. Bu, elektronik 3 bölgeli klima, 15 hoparlör, arka bölümde bir subwoofer içeren bir B&O Ses Sistemi, gelişmiş ambiyans aydınlatma sistemi, kablosuz telefon şarjı ve ikinci sırada ısıtmalı dış koltukları içerir.

Tourneo Custom müşterileri, robust Offroad gövde elemanlarına sahip Active versiyonu ve dikkat çekici Sport versiyonu da dahil olmak üzere çeşitli donanım seviyeleri arasından seçim yapabilirler. En üstte Titanium X versiyonu yer alır. Bu versiyon, 19 inç hafif alaşımlı jantlar, tam matris teknolojisine sahip LED farlar ve siyah oniks Windsor tarzı Feelteck deri döşeme dahil olmak üzere hiçbir Tourneo modelinin sahip olmadığı kadar kapsamlı bir ekipmanla geliyor.

Tourneo Custom’un son derece modern temel tasarımı, iç mekanı da anormal derecede düşük bir araç zemini ile etkiler. Yan tarafın yanındaki bir ekstra eşikle bir araya gelerek bindirme ve inişi kolaylaştırır. Bu aynı zamanda bu model serisinde daha önce hiç olmadığı kadar açılan kayar kapılar anlamına gelir. Aynı zamanda Tourneo Custom’ın birçok versiyonunun dış yüksekliği de iki metre altına düşürüldü. Bu, birçok rakip modele kapalı otoparklar ve garajlar için erişilebilir olmasını sağlar. Bu, yakıt verimliliği ve sürüş dinamikleri üzerinde olumlu etkisi olan aerodinamik avantajlar ekler.

İleri Düzey İç ve Dış Tasarım

Yeni Tourneo Custom, görsel olarak cesur bir ifade sunar. İfade veren ve heykelimsi gövde tasarımı, hem özel hem de zorlayıcı iş müşterilerini etkiler. Hali hazırda görsel olarak çok daha güçlü görünüyor ve bu durumu güçlendiren bir oturuşa sahip.

Eşit derecede düşünülmüş ve işlevsel tasarım, iç mekanda iyileştirilmiş teknoloji ve konfor özellikleri ile devam eder, bu da artan pratik avantajları sunar. Ergonomik olarak yerleştirilmiş 13 inçlik dokunmatik ekran, yüksek teknoloji iletişim ve eğlence sistemi Ford SYNC 4’ü kullanır. Alexa Built-in dahil bir sesli tanıma asistanı olarak çalışır. Bu, sürücüye destek sağlar, çalışmasını kolaylaştırır ve üretkenliği artırır – örneğin sesli komutla yeni navigasyon hedeflerini girmek, telefon numaralarını seçmek veya örneğin Amazon gibi yerlerden sipariş vermek. Sonuç, sürücüye odaklanmış, sezgisel bir kokpit oluşturur. Akıllı telefonlar kablosuz olarak şarj edilebilir ve Android Auto veya Apple CarPlay6 ile kablosuz olarak entegre edilebilir.

Birçok müşteri çok amaçlı taşıtı bir mobil ofis veya oturma odası olarak kullanır. Ford Pro bu müşteriler için iyi bir haber getiriyor: E-Transit Custom’dan gelen yenilikçi direksiyon ayarına sahip Tourneo Custom’da da bulunacak. Bu sınıfta benzersiz olan özellik, ergonomik bir destek olarak akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için kullanılabilir veya düz bir şekilde kurulursa bir mola veya çalışma masası olarak da kullanılabilir.

Yeni Tourneo Custom Türkiye’de Ford Otosan‘ın Yeniköy’deki son teknolojiye sahip yeni fabrikasında üretiliyor. Üretim zaten başlamış durumda.

Kaynak: Ford

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir