Elektrikli otomobilGenel

Yeni Ford E-Transit modelleri

Ford Pro, yazın 2024’ün ortalarından itibaren Transit ve E-Transit modellerini daha yüksek performans ve daha büyük üretkenlik avantajları ile güçlendirecek. Dünya genelinde en çok satılan taşıyıcı ailesi1, standart olarak büyük ölçüde iyileştirilmiş bağlantı çözümleri ve kapsamlı Ford Power-Up seçenekleri ile gelecek. Bu, hafif ticari araçların yazılımını kablosuz “Over the Air” güncellemeleri ile güncel tutar. Akıllı özellikler özellikle teslimat sürücülerine işlerini belirgin bir şekilde kolaylaştırmak için sunulmaktadır.

2024 yazından itibaren Transit ve E-Transit ailesine gelecek olan yeni özellikler ve iyileştirmeler şunları içerir:

  • Ford SYNC 4 ile Connected Navigation özellikleri, gerçek zamanlı trafik bilgilerini sunarak sürücülere trafik sıkışıklıklarını daha iyi önleme imkanı sağlar.
  • En son geliştirilen 5G modem, hızlı internet bağlantıları ve Ford Pro’nun geniş dijital hizmetlerine hızlı erişimi destekler. Bununla birlikte Ford Power-Up sistemi, bu güncellemelerin işi servise götürmeye gerek kalmadan kablosuz olarak yapılmasına olanak tanır.
  • Teslimat sürücüleri için özel olarak tasarlanmış yeni güvenlik ve işlevsellik özellikleri, günde 150 veya daha fazla adrese mal ve paket teslim eden sürücülere özellikle fayda sağlar, çünkü her durakta 20 saniyeye kadar zaman kazandırabilirler. Araç, park konumu seçildiğinde motoru otomatik olarak kapatır, uyarı sinyallerini ve alarmı etkinleştirir. Aynı zamanda sürücünün iniş veya kargo bölümüne geçiş yapmasına gerek olmayan kapıları kilitler. Sürücü geri döndüğünde, motoru tekrar çalıştırmak için fren pedalına basmak yeterli olur. Bu küçük ayrıntılar bir iş günü boyunca büyük bir avantaj haline gelebilir.
  • Ford Pro Upfit Entegrasyon Sistemi, dış sağlayıcılar tarafından özel amaçlar için ek işlevlerin kurulumunu ve bu uygulamaların araç içi dokunmatik ekrandan çalıştırılmasını kolaylaştırır. Müşterinin talep ettiği dönüşümler, örneğin kapalı bir soğutma zinciri gereken soğutma araçlarının sıcaklığını kontrol etmek için Ford Pro yazılımı ile entegre edilebilir.

2024 yazından itibaren Ford Transit ailesine bir dizi ek veya genişletilmiş yardımcı sistem sunulacaktır. Bunlar arasında acil fren sistemi ile önceden çarpışma uyarısı, şerit uyarısı ve şerit takip sistemi, akıllı hız sınırlayıcı gibi özellikler bulunmaktadır. Aynı zamanda kör nokta uyarısı ile Trafik İkazı ve araç manevralarını kolaylaştırmak ve istenmeyen çarpışmaları ve bu nedenle oluşan onarımları ve işten çıkarmaları önlemeye yardımcı olmak için 360 derece kamera da sunulmaktadır.

Front çekişli Transit varyasyonları için yeni bir sekiz vitesli otomatik şanzıman, performans, verimlilik ve izin verilen çekme kapasiteleri4 konusunda büyük avantajlar sunmaktadır.

Model varyasyonlarına bağlı olarak, tekerlek yuvaları ve birçok modele yönelik bir geliştirilmiş fren sistemi, asılsız kütlelerin ağırlığını 27 kilograma kadar azaltır. Aynı zamanda fren balatalarını değiştirme işlemi artık çok daha hızlı gerçekleştirilebilecek ve iki saatlik atölye süresini tasarruf etme potansiyeline sahiptir. Ayrıca, 16 inç tekerlekler artık standart donanım olarak sunulacaktır.

Front çekişli Transit varyasyonları için Ford, GAWR-Ağır Yük Paketi olarak adlandırılan bir seçenek sunacaktır. Bu, ön aks yükünü 1.850 kilogramdan 2.000 kilograma yükseltecektir – bu, yük yönetiminde büyük avantajlar sağlamak için gereken bir uyarlama olup, ayrıca ağır yükler taşıyan araç dönüşüm sağlayıcılarına da yardımcı olur. Ford Pro, örneğin at taşıyıcıları veya ağır yükler taşıyan düşük yataklı araçlar için bu değişiklikten özellikle faydalanabileceğini öngörmektedir.

2022 yılında tanıtılmasından bu yana Ford E-Transit, Avrupa’da5 iki ton taşıma kapasitesine sahip tamamen elektrikli taşıyıcılar kategorisinde yüzde 50’den fazla pazar payı ile lider bir araç haline gelmiştir.

Kaynak/Foto: Ford

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir