Elektrikli otomobilGenel

Yeni Nesil Courier Üretimine Ford Otosan’dan Başlangıç

Ford Otosan, Romanya’nın Craiova şehrinde gerçekleştirilen bir törenle yeni nesil Ford Courier modelinin üretimine başladı. Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, Ford Otosan Lideri Josephine Payne, Ford Otosan Craiova Başkanı Müjdat Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün ve birçok devlet yetkilisi, sektör temsilcisi ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, törende yaptığı konuşmada, Ford Otosan’ın yaklaşık on yıldır Ford Courier’nin küresel üretim sorumluluğunu üstlendiğini ve bu modelin ticari araç lideri pozisyonlarını güçlendirdiğini belirtti. Özyurt ayrıca, Craiova fabrikasının son teknoloji üretim kapasitesi ile Ford Otosan’ın tasarım, mühendislik ve üretim deneyiminin mükemmel bir uyum içinde olduğunu vurguladı. Yeni nesil Courier ürün ailesine yapılan yatırımların, Craiova’ya ve Romanya’ya olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da konuşmasında Koç Topluluğu’nun uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirdiklerini ve son beş yılda Romanya’ya 175 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Çakıroğlu, Ford Otosan’ın başarısının önemli bir dönüm noktası olan Courier’ın Ford’un ürün geliştirme ve tasarım anlamında daha büyük sorumluluklar üstlenme yeteneğini hızlandırdığını ifade etti. Ayrıca, Craiova fabrikasında üretilecek yeni nesil Courier modelinin başarılı olacağına ve kendi segmentinde lider olacağına inandığını belirtti.

Ford Otosan, 2014 yılında Yeniköy fabrikasında üretimine başladığı Ford Courier serisinin dünyadaki tek üretim merkezi konumundaydı. Ancak şirketin yatırım stratejisi kapsamında Courier’nin üretimi Craiova fabrikasına taşındı. Geçtiğimiz yıl Ford Otosan, Craiova fabrikasında yeni nesil Courier modelini üreteceği ve tamamen elektrikli versiyonlarını da üreteceği bir yatırım planını duyurdu. Bu yatırımın sonucunda fabrikanın üretim kapasitesi artırılarak yıllık üretim adedi yükseltildi ve yeni istihdam olanakları yaratıldı. Ayrıca, Ford Otosan’ın Craiova fabrikasında üreteceği tamamen elektrikli ve bağlantılı versiyonu da 2024 yılında müşterilerle buluşacak.

Bu önemli gelişme, Ford Otosan’ın 2035 yılına kadar tamamen elektrikli hafif ve orta ticari araç portföyüne sahip olma hedefine ulaşmasında önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu yatırım, Ford Otosan’ın teknolojik yeniliklere olan bağlılığını ve sürdürülebilirliğe verdiği önemi yansıtıyor.

Kaynak/Resim: Ford

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir