Elektrikli otomobilHaberlerTOGG

TOGG T10F

Togg, dünya çapında ses getiren Konsept Akıllı Cihaz’la CES 2022’de dikkatleri üzerine çekmiş ve 2023’te Beyond X deneyimini sunmuştu. Şimdi ise CES 2024’te, ikinci akıllı cihazı T10F’i tanıttı. M. Gürcan Karakaş, Togg CEO’su, CES’te yaptığı konuşmada, T10F’in C segmentindeki ikinci akıllı cihazları olduğunu ve sedan kullanıcılarının beklentilerini karşılamak için tasarlandığını belirterek, Togg’un gelecek vizyonunu paylaştı.

Karakaş, şirketin üçüncü kez CES’e katıldığını ve Togg’un marka kimliğini ve hedeflerini ilk katıldıkları yıl anlattıklarını ifade etti. 2019’da Türkiye’de ön gösterimini yaptıkları ikinci akıllı cihazlarıyla Konsept Akıllı Cihazlarını tanıttıklarını ve geçen yıl Beyond X deneyimini paylaştıklarını belirtti. Bu yıl ise T10F’in yanı sıra dijital deneyim platformlarını ve temiz enerji çözümlerini CES’te sergilediklerini vurguladı.

T10F, Türkiye’den başlayarak 2025 yılında dünya pazarında kullanıcılara sunulacak. T10F’in teknik özellikleri arasında RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik seçenek yer alacak. T10F’in uzun menzilli modeli 600 kilometreye kadar bir menzil sunacak. Ayrıca, cihaz, harici bir güç kaynağı olarak kullanılabilen enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

T10F’in öne çıkan özelliklerinden biri de uzaktan güncellemelerle sürekli olarak kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri. Euro NCAP programının tüm testlerinden 5 yıldız alan T10F, güvenlik özellikleri arasında trafik işareti algılama sistemi, dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi gibi özellikleri barındırıyor.

Aracın tasarımı da dikkat çekici; dinamik, sportif ve modern bir çizgiye sahip. T10F, Togg’un stilistik özelliklerini koruyarak hacimli arka tasarım, sportif ön panel, uzun dönüş göstergeleri ve “bumerang” şeklindeki gündüz farları gibi özelliklere sahip.

Togg ayrıca, T10F’in yanı sıra Trumore mobil uygulamasını kullanarak kullanıcılara fintek, insurtek, blokzinciri, IoT ve yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik bir deneyim sunmayı hedefliyor. Togg, CES fuarında sadece bir otomobil üreticisi olarak değil, aynı zamanda dijital ekosistem ve temiz enerji çözümleriyle de dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir