Elektrikli otomobilHaberler

Yeni Skoda Superb

Mladá Boleslav, 2 Kasım 2023 – Şkoda Superb’ın dördüncü nesli, önceki modelinin güçlü yönlerini daha da geliştirerek daha sofistike bir tasarım, daha fazla alan ve konfor, ve son teknoloji sunuyor. Yeni Şkoda Superb ile müşteriler, Combi station wagon versiyonu ve hatchback arasında bir kez daha seçim yapabilecekler. Yedi Tasarım Seçeneği sunan yeni bir model yelpazesi, %100 sürdürülebilir malzemelerden üretilmiş tekstiller gibi pek çok sürdürülebilir çözüm sunuyor. Aynı zamanda inovatif Şkoda Smart Dials ve 13 inç boyutunda bağımsız bir bilgi eğlence ekranına sahip yeni bir iç mekan konsepti, kullanım kolaylığını daha da artırıyor. İç mekan temiz ve ferah bir görünüme sahip. Şkoda, güç ünitelerini daha da verimli hale getirmiştir. 110 kW (150 bg) ila 195 kW (265 bg) arasında değişen üç benzinli motor ve 110 kW (150 bg) ve 142 kW (193 bg) iki dizel seçeneği bulunmaktadır. Ayrıca portföy, Combi station wagon için özel olan yeni bir tak-çalıştır hibrit güç ünitesi ve tamamen yeni bir hafif hibrit versiyon içermektedir. Turn Assist ve Crossroad Assist gibi inovatif yardımcı sistemler, Superb’de ilk kez kullanılmaktadır.
Şkoda Auto Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Zellmer, “Superb, 20 yılı aşkın bir süredir Şkoda’nın içten yanmalı motor yelpazesinin amiral gemisi olmuştur. Dördüncü nesilde, daha sofistike, heykelsi bir tasarım, olağanüstü ferahlık ve son teknoloji sunarak bu rolünü sürdürecek. Güç ünitelerini daha da optimize ettik ve şimdi aşan bir elektrikli menzile sahip olan tamamen yeni bir tak-çalıştır hibrit güç ünitesi sunuyoruz. Yeni iç mekan, daha ergonomik ve sürdürülebilir malzemelerin örnek bir miktarına sahiptir. Son olarak, Superb’i bir hatchback ve bir Combi station wagon versiyonu olarak sunmaya devam edeceğiz, bu da müşteri odaklılığımızı mükemmel bir şekilde yansıtmaktadır.” diyor.
Şkoda’nın içten yanmalı motor portföyünün amiral gemisi olan Superb, tasarım, ferahlık, konfor ve güvenlik konularında tanınmış üstünlükleri bir üst seviyeye taşıyor. Yakıt tüketimini azaltarak performansı artırmak için daha fazla tasarım ve aerodinamik rafinasyon uygulanmıştır. 110 kW (150 bg) ila 195 kW (265 bg) arasında değişen üretim güçleri sunan üç modern TSI benzinli motor, hafif hibrit teknoloji içeren biri dahil olmak üzere, iki dizel ve WLTP döngüsünde 100 kilometreden fazla elektrik menziline sahip yeni bir tak-çalıştır hibrit güç ünitesi bulunmaktadır. En üst düzey dizel ve benzinli motorlar, dört tekerlekten çekişli olarak sunulmaktadır. Yeni Superb’deki tüm güç üniteleri standart olarak bir DSG otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir. Ayrıca, birçok yeni ve geliştirilmiş yardımcı sistem, daha fazla güvenlik ve konfor sağlar. Yeni nesil LED Matrix farlar ve DCC Plus, Superb’de ilk kez kullanılmaktadır.
Yeni ve daha ferah iç mekan konsepti, temiz, düzenli bir tasarım ve sezgisel işlem
Dördüncü nesil Superb, heykelsi bir dış tasarıma ve yeni, sekizgen Şkoda ızgarasına sahiptir. Tüm yeni iç mekan konsepti, 13 inç boyutunda bağımsız bir bilgi eğlence ekranını içerir. Vites kolu direksiyon koluna taşındı, bu da temiz, düzenli ve çok daha ferah bir orta konsol sağlar. Ayrıca, Superb için bir seçenek olarak bir head-up display sunulmaktadır. Yeni Şkoda Smart Dials, birçok araç ve bilgi eğlence fonksiyonuna hızlı ve sezgisel erişim sağlar. Ayrıca, Enyaq ile tanıtılan Tasarım Seçenekleri ile yeni bir model yelpazesi benimsenmiştir. Bu, temalı seçenek paketleri ve bireysel seçenekler sunar. Yeni özellikler, endüktif 15 watt hızlı şarj ve aynı anda akıllı telefon soğutma sağlayan bir Telefon Kutusu, ayrıca on pnömatik olarak kontrol edilen masaj yastıkları içeren bel dostu Ergo koltukları gibi özellikleri içerir. Combi station wagon’da elektrikle çalışan yük kapağı, 28 yeni (toplam 28) Basitçe Akıllı özelliklerden biridir.
Satış ve Pazarlama Şkoda Auto Yönetim Kurulu Üyesi Martin Jahn, “Superb, 20 yılı aşkın bir süredir Şkoda’nın teknoloji ve tasarım uzmanlığını sergiliyor. Şu anda markamızın tüm model yelpazesiyle ilişkilendirilen kullanışlılık ve ferahlık gibi karakteristik üstünlüklere sahip olan Superb

, dünya genelinde müşteriler tarafından olağanüstü bir şekilde karşılanmıştır. Dördüncü nesil, bu üstünlükleri geliştiriyor ve birlikte günlük keşifler için mükemmel bir arkadaş haline getiriyor. Dördüncü nesil Superb’i bir hatchback ve bir Combi station wagon olarak sunarak tüm müşterilerimizin bireysel ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşıladığından emin oluyoruz.” diyor.
İki on yılı aşkın bir başarı hikayesi ve üç model nesli
Şkoda Superb, 2001 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri 1.6 milyondan fazlası üretildi. Superb, Çek Cumhuriyeti’nde Kvasiny, Ukrayna’da Solomonovo, Hindistan’da Aurangabad ve Çin’de Nanjing’de üretildi. İki on yılı aşkın bir süre boyunca birçok uluslararası ödül ve ödül kazandı. 2016 yılında Superb Combi station wagon için üstün ürün tasarımı için Red Dot Ödülü dahil olmak üzere üçüncü Superb nesli için 30’dan fazla ödül kazandı. 2001’den 2008’e kadar Şkoda, toplamda 137,000 birinci nesil araç teslim etti. İkinci nesil, 2008’den 2015’e kadar toplamda 618,000 ünite sattı. 2009’da Superb’in station wagon versiyonunu sunan ilk model oldu. Üçüncü nesil Superb, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve şimdiye kadar 845,000 ünite üretildi. Üçüncü nesil Superb’in en büyük Avrupa pazarları Almanya (Eylül 2023’e kadar olan verilere göre 153,222 araç), Çek Cumhuriyeti (61,479 araç) ve Birleşik Krallık (57,054 araç) oldu.

Kaynak/Foto: Skoda websayfasi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir