Elektrikli otomobilGenel

CUPRA Tavascan

CUPRA Tavascan, CUPRA model gamının en son parçası olarak, elektrikli taşıtların dünyasında heyecan verici bir kilometre taşıdır. Markanın ilk tamamen elektrikli SUV-Coupé modeli olan Tavascan, 2024 yılındaki dünya prömiyerinden bu yana büyük ilgi görmüştür. Ancak bu aracı ne kadar özel kılan şeyler vardır?

İlk olarak, tasarım hemen dikkat çeker. CUPRA Tavascan, güçlü ve sportif oranlarıyla dikkat çeker ve spor otomobil DNA’sını vurgular. Üçgen göz imzası ile karakterize edilen Matrix LED farları, araca belirgin ve tanınabilir bir görünüm kazandırır. İç mekanda etkileyici tasarım devam eder. Karakteristik orta konsol ve neredeyse görünmez ince hava yuvaları, iç mekanın yüksek standartlarını vurgulayan mimari başyapıtlardır.

CUPRA Tavascan, Volkswagen Grubu’nun Modüler Elektrikli Araç (MEB) platformuna dayanmaktadır ve bu, onu teknolojinin öncüsü haline getirir. Bu platform, en son sürüş, şasi, güvenlik ve konfor teknolojilerinin entegrasyonunu sağlar. Sonuç olarak, bu araç, yeni nesil sürücüler için özel olarak tasarlanmış bir paket sunar.

CUPRA Tavascan’ın kalbinde, duygusal ve sürücü odaklı bir yaklaşım bulunmaktadır. DCC teknolojisine sahip bir spor süspansiyon ve ilerici direksiyon, benzersiz bir sportif sürüş deneyimi sunar. 21 inçlik hafif alaşımlı jantlar üzerindeki yüksek performans lastikler, en iyi çekiş ve kontrolü sağlar.

Tamamen elektrikli SUV-Coupé, 210 kW (286 PS) ve 250 kW (340 PS) olmak üzere iki güç seviyesinde sunulur. Daha güçlü versiyon, yüksek performans ve mükemmel çekiş sunan çift elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. 77 kWh net kapasiteli bir batarya paketi sayesinde CUPRA Tavascan, 510 kilometrenin üzerinde etkileyici bir menzile ulaşabilir.

CUPRA Tavascan’ın odağında dijitalleşme bulunmaktadır. Şimdiye kadar bir CUPRA modelinde görülen en büyük olan 15 inçlik bir bilgi eğlence sistemi, yüksek derecede kişiselleştirilebilir ve yeni tasarlanmış bir İnsan-Makine Arayüzü (HMI) içerir. Ayrıca, Sennheiser premium ses şirketi ile işbirliği içinde geliştirilen on iki hoparlörlü bir HiFi ses sistemi sunar.

Güvenlik ve konfor önceliklidir. CUPRA Tavascan, en son sürücü destek sistemleri ile donatılmıştır. Yeni Nesil Bağlı Seyahat Asistanı, özellikle kötü işaretlenmiş yollarda bulut verileri ile sistem performansını artırır. Ayrıca otomatik şerit değiştirme, otobanlarda sürüş konforunu büyük ölçüde artırır. Ek olarak, CUPRA Tavascan, RPA (Uzaktan Park Asistanı) dahil olmak üzere modern park özellikleri sunar.

CUPRA Tavascan, CUPRA markasının kalbinde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Üretim, Çin’deki elektrikli mobilite için bir inovasyon merkezi olan Volkswagen Grubu’nun Anhui tesisinde gerçekleşir ve yıllık 50.000’den fazla araç satışı hedeflenmektedir.

CUPRA Tavascan, genel anlamda performans, zarafet, teknoloji ve çevrecilikle mükemmel birleşimin bir örneğidir. Bu araç, elektrikli mobiliteyi şekillendirmek ve en üst düzeyde sürüş keyfi sunmak için CUPRA’dan güçlü bir geleceğe işaret etmektedir

Kaynak / Resimler: Seat websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir