Elektrikli otomobilGenel

Ford Ranger Plug-in Hibrit

Ford, popüler pick-up modeli Ranger’ın yeni bir Plug-in Hibrit versiyonunu sunmayı planlıyor. Bu yeni model, kısmen elektrikli bir tahrikle daha fazla çok yönlülük ve güç sunarak öne çıkıyor. Bu, 2.3 litrelik bir Ford EcoBoost turbo benzinli motor, bir elektrik motoru ve bir çekiş bataryası kombinasyonu ile gerçekleşir ve diğer Ranger varyantlarından daha fazla tork üretir. Ayrıca, bu Hibrit Ranger, 45 kilometreden fazla emisyon içermeyen bir menzile sahiptir, bu da onun sıfır emisyonlu bölgelere girmesine izin verir. Ford, pick-up segmentinde farklı tahrik seçenekleri sunma stratejisini tutarlı bir şekilde sürdürmektedir.

Ranger Plug-in Hibrit (PHEV), işletme sahipleri ve macera arayanlar için yeni fırsatlar sunan Ford Pro Power Onboard sistemi ile donatılmıştır. İç mekanda ve yükleme alanında bulunan prizler, çekiş bataryasının enerjisini elektrikli cihazlar için kullanılabilir hale getirir. Bu özellik, inşaat sahalarında veya doğada kamp yaparken gürültülü ve hacimli jeneratörlerin kullanımını gereksiz kılar.

Ranger serisinin diğer varyasyonlarında olduğu gibi, Plug-In Hibrit versiyonunun maksimum frenleme kapasitesinin 3.5 ton olması bekleniyor. Üretim, 2024 sonlarında başlayacak ve ilk araçlar 2025’in başlarında piyasaya sürülecek.

Ford Pro ekosisteminden yararlanarak, iş müşterileri elektrikli araçlara geçişi daha da kolaylaştırabilirler. Bu ekosistem, kapsamlı şarj, yazılım ve hizmet çözümleri sunarak elektrikli mobiliteye geçişi kolaylaştırır.

Hans Schep, Ford Pro Europe Genel Müdürü, “Plug-in Hibrit tahrikli Ranger, müşterilerimize elektrikli geleceğe doğru attıkları adımlarda destek olacak” diyor. “Bu modelle Ranger, Avrupa’daki pick-up segmentinde gelişimin öncüsü olarak kalırken, her zamankinden daha güvenilir ve güçlüdür.”

Ranger PHEV, kullanıcılarına farklı sürüş modları sunarak elektrikli çalışma için büyük bir esneklik sağlar. Ayrıca, Plug-In Hibrit versiyonu, kanıtlanmış Ranger dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmıştır ve bu nedenle bu serinin diğer modelleri gibi üstün off-road yeteneklere sahiptir. Ranger ayrıca, beşinci On ve Offroad sürüş modlarına ve gelişmiş güvenlik ve yardım sistemlerine sahiptir.

Schep, “Ford müşterileri, tipik bir pick-up’ın avantajlarını koruyarak performans ve uygun işletme maliyeti sunan bir elektrikli araç arıyor” diyor. “Ford Ranger PHEV, iş kullanımı kadar eğlence ve aile için de uygundur. Hibrit güç sayesinde olağanüstü off-road özellikleri, büyük yük taşıma kapasitesi ve ağır römorklar için büyük çekiş gücü sunar. Aynı zamanda Ranger sürücüleri, Ford Pro Power Onboard ile inşaat sahalarında veya kamp alanlarında kolayca enerji sağlayabilirler.”

Kaynak / Resimler: Ford websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir