Elektrikli otomobilGenel

VW ID.7 yeni elektrikli Passat

Volkswagen, elektrikli flagship modeli ID.7’nin kamuflajlı kombi versiyonunun ilk görüntülerini tanıtıyor ve aynı zamanda bu modele yeni bir ad veriyor: ID.7 Tourer. Bu yeni model 2024 yılı için Avrupa’da planlanıyor ve bolca alan ve yüksek verimlilik vadeden birinci sınıf tasarımın son halini Volkswagen önümüzdeki aylarda açıklayacak.

Volkswagen, şüphesiz dünyanın en başarılı kombi üreticilerinden biridir. Pratik modeller sunuyorlar ve şimdiye kadar Variant veya Shooting Brake (Arteon için) adı altında bilinen bu modellere ev sahipliği yaptılar. Yeni ID.7 Tourer’ın tanıtılmasıyla, bu kombi modeline ilk defa yeni bir isim veriyorlar ve 2024 yılında piyasaya sürülecek olan yaklaşan tamamen elektrikli kombi modeline ilk bir bakış atıyorlar.

ID.7 Tourer’ın olağanüstü verimliliği, sofistike aerodinamiğin bir sonucudur. Aerodinamik bir gövde, etkileyici menziller için en iyi temeli oluşturur. Şu anda Avrupa’da bulunan ID.7 Sedan, 0,23’lük düşük bir hava direnç katsayısına (cw değeri) sahip son derece aerodinamik bir Volkswagen aracıdır. ID.7 Tourer’ın cw değeri ise hemen hemen aynı seviyede, 0,24’tür. Bu, uzun yapılı hatchback versiyonunun eşsiz Indian Summer kamuflajına rağmen ne kadar zarif ve güçlü tasarlandığını gösteriyor.

ID.7 Tourer hala sonbahar kamuflajıyla dolaşıyor. Araçtaki kamuflaj, Volkswagen’ın bu yılın başında Las Vegas’taki CES’te sunduğu ID.7 Sedan’ın çok katmanlı kaplama tasarımına dayanıyor. Mevsime uygun olarak, kamuflajın görüntü dünyası Indian Summer tarzında tasarlanmıştır ve arka taraftaki QR kodları kamuflaja sorunsuzca entegre olur.

ID.7 Tourer’ın geniş iç mekanı, kısa uzantılara ve uzun dingil mesafesine sahip olmasının sonucu olarak bol miktarda alan sunuyor. Beş yolcuyla birlikte ulaşılabilir bir bagaj hacmi sunuyor, arka koltuk sırtlıklarının yüksekliğine kadar doldurulabilir, Arka koltuklar katlandığında ise neredeyse iki metre uzunluğundaki bagaj alanının hacmi etkileyici 1.714 litre kadar artabilir.

ID ailesinin diğer tüm modelleri gibi, yeni ID.7’nin karoseri de Volkswagen Grubu’nun Modüler Elektrikli Mimarisi’ne (MEB) dayanmaktadır. MEB’nin kısa uzantılara ve uzun dingil mesafesine sahip olmanın avantajları iç mekana yansımaktadır. Sonuç, geniş iç mekan ve artırılmış bir bagaj hacmi olan birinci sınıf bir hatchback araçtır.

ID.7 Tourer, ID.7 gibi Volkswagen Emden Fabrikası’nda üretilecektir. ID.7, Nordwestdeutschland’da üretilen MEB tabanlı ikinci modeldir.

Fiyatlar açısından: Şu andaki sedan için fiyatlandırma 56.995 Euro’dan başlıyor ve wagon sürümü için ek olarak en az 1.000 Euro tahmin ediliyor. Standart ekstralarla birlikte, çoğu ID.7 Tourer için fiyatın aile bütçesinin üzerinde olması bekleniyor.

Bir sonraki yıl için BMW’nin bir i5 Touring modelini piyasaya sürmeyi planladığını belirtmekte fayda var. Temel versiyonu için yaklaşık 15.000 Euro daha ayırmak gerekecek. Opel, Astra Sports Tourer Electric’i sunsa da, 115 kW’lık daha düşük bir motor gücüne ve 54 kWh’lık daha küçük bir pil kapasitesine sahiptir. Bu, en azından ID.7 Tourer’dan bir sınıf aşağıda olduğunu ve fiyatına yansıdığını göstermektedir. Opel Astra Sports Tourer Electric 43.490 Euro’dan başlamaktadır. Şu anda en uygun elektrikli wagon araç olarak kabul edilen MG5 ise daha ekonomiktir.

Kaynak /Resimler: VW websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir