Elektrikli otomobilGenel

Yeni elektrikli BMW i7 zırhlı araç

BMW, lüks sedan segmentinde yeni bir zırhlı araç neslini tanıtıyor. Yeni BMW 7 Serisi temel alınarak geliştirilen modeller, olağanüstü sürüş ve iç mekan konforu, son derece gelişmiş ekipman özellikleri ve rakiplere göre üstün sürüş dinamikleri ile benzersiz bir koruma konseptini birleştiriyor. BMW i7 Protection (WLTP’ye göre karma elektrik tüketimi: 30,0 kWh/100 km, tahmini değerler) dünya genelinde ilk tamamen elektrikli itişli sertifikalı zırhlı sedan olarak dikkat çekiyor. Aynı şekilde benzinli motorlu yeni BMW 7 Serisi Protection (WLTP’ye göre karma yakıt tüketimi: 14,6 l/100 km; CO2 emisyonları: 328 g/km, tahmini değerler) versiyonu da VR9 direniş sınıfı gereksinimlerini herhangi bir kısıtlama olmaksızın karşılıyor.

Yeni BMW i7 Protection ve yeni BMW 7 Serisi Protection, yeni BMW 7 Serisi’nin geliştirilmesi sırasında dikkate alınan entegre bir güvenlik konseptine sahiptir. Bu konseptin merkezinde, yeni ve dünya çapında benzersiz bir BMW Protection Core bulunmaktadır. Bu, zırh çeliği tabanlı model özel taşıyan bir gövde yapısını içerir. Bunun yanı sıra, ek zırhlar, taban ve tavan için panolarla ve zırhlı camlarla birleştirilir. Her iki model de BMW Group Dingolfing fabrikasında karmaşık bir imalat süreci ile üretilmektedir. Yeni zırhlı araçlar, ilk kez 2023 Münih IAA Mobility Otomobil Fuarı’nda halka tanıtılacaktır. Özel koruma ihtiyacı olan kişilere teslimat, Aralık 2023’te başlayacaktır.

Yeni zırhlı araçlar, ateşli silah veya patlayıcı saldırılardan korunma ihtiyacı olan kişilere özelleştirilmiş bir koruma sunmaktadır. VR9 direniş sınıfına sınıflandırılırlar ve bu sınıflandırma, “Attack Resistant Materials and Constructions Testing Association” (VPAM) tarafından tanınan uluslararası resmi test kriterlerine uygun olarak yapılmaktadır. Sertifikasyonun temeli, mermi geçirmez araçlar için yönergeler (VPAM BRV) – delinme direnci açısından üçüncü sürüm ve patlayıcı dirençli araçlar için yönergeler (VPAM ERV, Sürüm 3) ve patlama etkisine karşı PAS 300 kriterlerini içerir. Cam koruması, 7,62×54 R kalibresiyle ateş edilmesine karşı bile koruma sağlar – VPAM 10 en yüksek sivil direniş sınıfının tehdidine karşı korur. Ayrıca, yeni BMW 7 Serisi Protection için VPAM 10 mermisi ile belirli gövde bölgelerinde kısmi koruma genişletmesi sunulmaktadır.

Avrupa’da sunulan BMW i7 Protection, sınıfının ilk tamamen elektrikli aracıdır ve olağanüstü güvenlik standartları, sürüş dinamikleri ve iç mekan konforunu sürdürülebilirlikle nasıl bir araya getirebileceğini göstermektedir. IAA Mobility 2021 kapsamında BMW, BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6’yı tanıttı. Dünyanın ilk sertifikalı hidrojen yakıt hücreli koruma aracı, BMW Grubu’nun özellikle bu özel araç segmentinde sürdürülebilir çözümler bulma yeteneğini sergiledi.

Yenilikçi ve benzersiz BMW Protection Core ile Benzersiz Bir Koruma Konsepti.

BMW’nin yeni zırhlı araçlar için yenilikçi koruma konsepti, geleneksel bilgi birikimi ile en son teknolojiyi bir araya getirir. BMW, sonderschutz araçlarının geliştirilmesi ve üretiminde 45 yıllık deneyime sahiptir. Güncel koruma konsepti, yeni BMW 7 Serisi’nin seri üretim geliştirme sürecinin bir parçası olarak tasarlandı ve sonradan eklenmiş zırhlamaya kıyasla birçok avantaj sunmaktadır.

Bu özellikle benzersiz BMW Protection Core ile sağlanır. İlk kez, zırhlı araçların tüm taşıyıcı yapısı zırh çeliği tabanlıdır. Üç boyutlu olarak uygulanan bileşenler, özellikle dayanıklı sıcak şekillendirilmiş çelik alaşımlarından yapılmıştır. BMW Protection Core, korumalı kapılar, alt zemin zırhı ve güvenlik camı ile birleştirilmiş bir taşıyıcı hücre oluşturur.

Her iki zırhlı aracın tavanı ve alt tabanı, özellikle patlayıcı saldırılara karşı maksimum koruma sağlamak amacıyla tasarlanmış özel bir zırh içerir. Bu, örneğin sertifikalı BMW Protection Core ile artan karoser rijitliği ile birlikte, en yüksek koruma sınıfı VPAM 10 tehditlerine karşı yolcuların korunmasını sağlar. Bu aynı zamanda el bombalarının patlaması sırasında oluşan şarapnel hasarlarına ve patlayıcı cihazlarla donatılmış insansız hava araçlarından gelen saldırılara karşı da koruma sağlar.

BMW 7 Serisi Protection’ın standart güvenlik ekipmanları arasında kaçak önleyici bir yakıt deposu bulunur. Özel bir kaplama, bir atış sonrası yakıt sızmasını önlemek için deposun kendiliğinden kapanmasını sağlar.

Sertifikasyon, zırhlı aracın bağımsız bir devlet denetim kurumu tarafından test edilmesini ve patlama denemeleri yapmasını gerektirir. Resmi test ve sertifikasyon, BMW’nin yeni zırhlı araçları için bütünsel konseptin kapsamlı koruma yeteneğini onaylar.

Daha İyi İç Mekan Konforu, Daha Hafif ve Yüksek Çeviklik ile Kompromissiz Yolcu Koruma.

Yeni BMW i7 Protection ve yeni BMW 7 Serisi Protection için benzersiz bir karakteristik sunan yapısal koruma konsepti sayesinde dış görünüşleri, BMW 7 Serisi’nin M Sport paketi ile donatılmış standart bir sedan ile sadece az sayıda ayrıntıda farklılık gösterir. Korumaya ihtiyaç duyan kişiler için genel olarak daha güvenli bir görünüme sahiptirler.

Ayrıca, BMW Protection Core’un yapısal koruma konsepti iç mekandaki alan konforunu artırır. Entegre koruma konsepti nedeniyle, ön ve arka koltuklardaki alan ve oturma konforu, konvansiyonel BMW 7 Serisi sedanının iç mekanıyla karşılaştırıldığında neredeyse aynıdır.

Yeni BMW i7 Protection ve yeni BMW 7 Serisi Protection için tasarlanan yenilikçi koruma konsepti, önceki modellere göre ağırlık tasarrufunu sağlar. Bu gelişme, sadece izin verilen yük taşıma kapasitesini önemli ölçüde artırmakla kalmaz, aynı zamanda zırhlı araçların sürüş dinamikleri üzerinde olumlu bir etki yapar. Ayrıca, BMW Protection Core sayesinde artan karoseri rijitliği, optimize edilmiş ağırlıkla birleşerek eşsiz bir çeviklik sağlar. Bu, özellikle son derece hassas kontrol edilebilir sürüş özellikleri, yüksek viraj dinamikleri ve hızlanma ile maksimum hız değerlerinde üstün sonuçlar verir.

Kaynak/Foto: BMW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir