Elektrikli otomobilHaberler

Yeni VW Tiguan

Yeni Tiguan, tipik Volkswagen özellikleriyle donatılmış ancak tamamen yeni bir tasarıma sahip. Yüksek yapılı ve güçlü bir ön kısma sahip olan markant tasarım, standart LED farları içeriyor. Bu farlar arasında, klasik ızgaranın yerine opsiyonel olarak entegre edilen bir LED şeridi bulunan cam kaplı bir çapraz şerit bulunuyor. Tiguan ayrıca opsiyonel olarak yeni “IQ.LIGHT – HD Matrix Farlar” ile donatılabilecek; bu yüksek teknoloji aydınlatma sistemi, Touareg’den türetilmiş 38.400 Multipixel LED ile donatılmış. Temiz tasarlanmış ön kısım, yeni Tiguan’ın cw değerinin 0,33’ten 0,28’e iyileştiğini vurgular. Atletik omuz hatları, arka tekerlek gözleri üzerinde silueti belirler. Lastikler maksimum 20 inç büyüklüğündedir. LED arka stop lambaları arasındaki bir LED şerit, yeni Tiguan’ın arka kısmının genişliğini vurgular.

Modern tasarlanmış kokpit, müşteri geri bildirimine dayanıyor. Tiguan’ın iç mekanı da tamamen yeniden tasarlandı. Yüksek malzeme kalitesi ve işçilik kalitesi ile sınıf sınırlarını aşıyor. Ayrıca, yeni Modüler Bilgi ve Eğlence Modülü (MIB4) bileşenleri, berrak bir şekilde tasarlanmış bir kokpit peyzajında bir araya geliyor – sezgisel bir şekilde kullanılabilir ve tutarlı bir şekilde bağlanmış. Modüller arasında yeni “Dijital Gösterge Paneli” (parlamayı önleyen dijital enstrümanlar tablet formatında), tamamen yeni bir menü yapısı ve grafikle büyük bir eğlence ekranı (Seri ekran: 28,5 x 16,0 cm veya 12,9 inç, isteğe bağlı 33,2 x 18,5 cm veya 15 inç), ayrıca yeni bir Head-up Ekranı (Windschutzscheibe’ye yansıtılan projeksiyonlar) ve entegre OLED Ekran’a sahip yeni, çok fonksiyonlu bir sürüş deneyimi anahtarı bulunuyor. Yeni Sesli Asistan IDA ile birçok araç fonksiyonu, navigasyon veya klima gibi doğal dilde kolayca kontrol edilebilir ve çevrimiçi olarak genel bilgi soruları sorulabilir.

Verimli Tahrik Sistemleri – eHybrid, eTSI, TSI ve TDI. Yeni Tiguan, sekiz farklı Hafif Hibrit (eTSI), Şarj Edilebilir Hibrit (eHybrid), Turbo Benzin (TSI) ve Turbo Dizel Tahrik ile sunulacak. İki yeni 48V Hafif Hibrit tahrik doğrudan sipariş edilebilir; eTSI, 96 kW (130 PS) ve 110 kW (150 PS) güce sahip ve otomatik silindir devre dışı bırakma (ACT) özelliğine sahip. Her iki Tiguan eTSI, yüksek verimliliklerini mükemmel bir başlangıç performansı ile birleştiriyor. Ayrıca, yeni Tiguan 110 kW (150 PS) güçlü bir TDI ile doğrudan yapılandırılabilir. Diğer tahrik versiyonları 2024’te başlayacak. Bunlar, yaklaşık 100 km’lik saf elektrik menziline sahip yeni Tiguan Şarj Edilebilir Hibrit tahrikleri içerir. Büyük elektrikli menzil ve 50 kW’ye kadar hızlı şarj yeteneği sayesinde, SUV günlük kullanımda bir elektrikli araca dönüşür. Tüm Tiguan modelleri, otomatik çift kavramalı şanzıman (DSG) ile standart donatılmıştır.

Uzun Mesafe İçin Koltuklar. SUV’nun yüksek kalite karakterine uygun olarak, yeni opsiyonel ergoActive-Plus koltuklar, pnömatik 4 yollu bel destekleme ve aynı zamanda pnömatik 10 odalı basınç noktası masajı ile donatılmış. Ayrıca, otomatik bir aktivasyon, dış sıcaklığa bağlı olarak koltuk ısıtma ve koltuk havalandırması ayarlayabilir.

Kaynak: VW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir