Elektrikli otomobilGenel

BMW iX1 elektrikli seçenek

Kar fırtınasında ve buzlu yollarda, BMW X1 ve BMW iX1’in sağlam karakterleri ve BMW xDrive özellikleri ile kendilerini kanıtlıyorlar. Yeni BMW X1 ve yeni BMW iX1, Avusturya’nın Sölden bölgesindeki buzlu dağlarda kış eğitimi sırasında dört tekerleğe tamamen değişken güç aktarımının gücünü sergiliyor. Bunun özel yanı: Kompakt Sports Activity Vehicle (SAV) modelinin yeni versiyonunda ilk kez üç farklı akıllı dört tekerlekten çekiş seçeneği kullanılıyor. Hafif hibrit benzinli ve dizel motorlar, şarj edilebilir hibrit tahrik veya tamamen elektrikli yeni BMW iX1 ile olsun, BMW xDrive, Ötztal’daki karlı test parkurlarında kendinden emin bir şekilde ilerlemeyi ve kış sürüş keyfini sağlıyor.

Şu anda yeni SAV’ın altı model versiyonu BMW xDrive ile piyasada bulunuyor. Bunlardan dördü, akıllı dört tekerlekten çekişin tüm çeşitliliğini Sölden’de sunuyor. Yeni BMW X1’in en güçlü benzinli ve dizel motor versiyonları, her zaman ihtiyaca yönelik güç iletimini temsil eder. 48 Volt hafif hibrit teknolojisi sayesinde, verimlilik yanı sıra ani güç sağlama açısından da optimize edilen elektrikli bir ek güce sahiptirler.

Yeni BMW X1 xDrive23i’de (Ortalama Yakıt Tüketimi: 7,2 – 6,5 l/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 163 – 146 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: – ) bu şekilde 160 kW/218 bg’lik bir toplam güç üretilir. Yeni BMW X1 xDrive23d (Ortalama Yakıt Tüketimi: 5,4 – 4,8 l/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 141 – 125 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: – ) ise 155 kW/211 bg’ye ulaşır. Her iki durumda da, içten yanmalı motor ve elektrik motoru tarafından üretilen tahrik momenti, ön ve arka tekerlekler arasında bir açı dişli ve elektrohidrolik olarak kontrol edilen bir dört tekerlekten çekiş kavrama ile dağıtılır. Bu, DSC (Dinamik Stabilite Kontrolü) ile bağlantılı olan sistem, saniyenin kesirlerinde koşullara uyar ve gücü ihtiyaç duyulan yere yönlendirir.

Yeni BMW X1 xDrive30e (Ortalama Yakıt Tüketimi: 1,0 – 0,7 l/100 km; Ortalama Elektrik Tüketimi: 20,9 – 18,0 kWh/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 23 – 16 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: – ) adındaki yeni BMW X1’in iki şarj edilebilir hibrit modelinden en güçlüsünde, ön tekerlekleri tahrik eden üç silindirli bir benzinli motor ve arka tekerleklere etki eden bir elektrik motoru, 240 kW/326 bg’lik bir sistem gücüne sahip olmak üzere bir araya gelir. İçten yanmalı motor ve elektrik motorunun hassas bir şekilde kontrol edilmesiyle, özellikle karla kaplı yollarda hızlı başlangıç momenti ve güvenilir çekiş sağlayan hibrid özel dört tekerlekten çekiş oluşturulur.

Ön ve arka tekerleklerde birer elektrik motoru bulunan yeni BMW iX1 xDrive30 (Ortalama Elektrik Tüketimi: 18,1 – 16,8 kWh/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 0 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: – ), güç aktarımının dört tekerleğe yapılmasının bir parçası olduğu bir tahrik konseptine sahiptir. İki elektrik motoru, araçların karlı test alanlarında etkili bir şekilde kullanıldığı 230 kW/313 bg’lik bir maksimum güç üretir.

SAV’ın elektrikli tahrik seçeneklerinde, dünya genelinde benzersiz bir tahrik momenti kontrolü olan All-Wheel Specific actuator-based Torque Distribution (ARB-X) bulunmaktadır. Bu sayede sürücünün talep ettiği tahrik momenti daha kesin bir şekilde dağıtılabilir, böylece çekiş ve sürüş kararlılığının yanı sıra yeni BMW iX1 xDrive30 ve yeni BMW X1 Drive30e’nin çevikliği ve sürüş dinamikleri de optimize edilir. Örneğin kaygan zeminde kalkış veya dinamik viraj sürüşünde, ön tekerleklerin kaymasını önlemek ve aracın çevikliğini artırmak için arka tekerlek tahrikinin payı geziye arttırılır.

Yeni BMW X1 segmentinde ilk kez sunulan sürücü destek fonksiyonları, özellikle dağlık bölgelerde, buz ve kar üzerinde karmaşık yolları sürücüye daha güvenli hale getirir. Bu işlevler, Control Display üzerinde kamera görüntüleme ile birlikte dağ iniş yardımı Hill Descent Control veya kalkış desteği gibi özellikler sunar. Bu fonksiyonlar, dağlık bölgelerde veya buzlu yollarda karmaşık yolları sürerken sürücüye yardımcı olur.

CO2 Emisyonları ve Tüketim Değerleri:
BMW X1 xDrive23i: Ortalama Yakıt Tüketimi: 7,2 – 6,5 l/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 163 – 146 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: –
BMW X1 xDrive23d: Ortalama Yakıt Tüketimi: 5,4 – 4,8 l/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 141 – 125 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: –
BMW X1 xDrive30e: Ortalama Yakıt Tüketimi: 1,0 – 0,7 l/100 km; Ortalama Elektrik Tüketimi: 20,9 – 18,0 kWh/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 23 – 16 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: –
BMW iX1 xDrive30: Ortalama Elektrik Tüketimi: 18,1 – 16,8 kWh/100 km; Ortalama CO2 Emisyonu: 0 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre: –

Kaynak: BMW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir