Elektrikli otomobilGenel

BMW 5 Serisi Sedan ve BMW i5 satışı başladı

Güney Kore’de ilk satışlara başlandıktan sonra, yeni BMW 5 Serisi Sedan ve ilk BMW i5 Sedan şimdi birçok diğer pazardaki bayilere ulaşıyor. Almanya’da, ilk araçlar 21 Ekim 2023 tarihinden itibaren müşterilere teslim edilmeye başlanacak. Pazarın tanıtımı, diğer Avrupa ülkelerinde aynı günde başlıyor. Yeni BMW 5 Serisi’nin yeni versiyonu, bir hafta sonra, yani 28 Ekim 2023 tarihinde ABD’de yollara çıkıyor. Diğer küresel pazarlar ise 25 Kasım 2023 tarihinde bu tanıtımı takip edecekler.

Dünyanın en başarılı iş sedanının sekizinci nesli, ilk kez tamamen elektrikli bir BMW i5 olarak sunuluyor. Satışlara başlamadan önce gelen siparişler, özellikle bu model çeşidinin büyük bir müşteri talebi ile karşılandığını ve böylece BMW tarafından hızlandırılan elektrikli mobilite girişiminin ivme kazanmasını sağlayacağını gösteriyor. Müşteriler başlangıçtan itibaren iki BMW i5 varyantı arasından seçim yapabilirler. Yeni BMW i5 eDrive40 Sedan (birleşik güç tüketimi: WLTP’ye göre 18,9 – 15,9 kWh/100 km) 250 kW/340 bg’ye kadar bir çıkışa sahiptir ve WLTP test çevriminde belirlenen 498 ile 582 kilometre menzile sahiptir. Serinin en üst modeli, BMW i5 M60 xDrive Sedan’dır ve 442 kW/601 bg’ye kadar sahiptir (birleşik güç tüketimi: WLTP’ye göre 20,6 – 18,2 kWh/100 km).

Yeni BMW 5 Serisi Sedan, ilerici karakterini yalnızca iki tamamen elektrikli model çeşidi ile değil, aynı zamanda otomobil içi oyun, ses ve video akışı gibi yenilikçi dijital hizmetler ve yüksek kaliteli sürücü destek sistemleri ile de vurguluyor. Sürücülerin ellerini uzun bir süre boyunca 130 km/s hızda direksiyondan çıkarmalarına ve rahat bir pozisyona koymalarına olanak tanıyan Otoyol Asistanı, otomobil içi sürüş ve park sistemleri alanında bir vurgu oluşturur. Bu süre zarfında, sürücüler trafiği yakından izlemeye devam etmeli ve gerektiğinde sistemi gerektiğinde tekrar devralmaya hazır olmalıdır.

Yarı-otonom sürüş deneyimi, Otomatik Şerit Değiştirme ile tamamlanıyor. Bu benzersiz işlev, sadece dış aynaya bakmak, ardından otomatik olarak gerçekleştirilen bir şerit değişimini tetiklemek için yeterlidir.

Yeni BMW 5 Serisi Touring’in yeni nesli, 2024 baharında dünya prömiyerini yapacak. Bu ikinci gövde çeşidi, yeni BMW 5 Serisi Sedan ile aynı sürüş aralığına sahip olacak. Bu, yeni BMW 5 Serisi Touring’in, 48 volt hafif hibrid teknoloji içeren yüksek verimli yanma motorları, tak-çalıştır hibrid sistemler ve ilk kez tamamen elektrikli bir tahrik ile sunulan ilk premium otomobil olduğu anlamına gelir. Sportif zarafet, modern fonksiyonellik ve yerel emisyonlu sürüş zevki benzer şekilde Avrupa, Japonya ve Tayvan otomobil pazarları için geliştirilen bu benzersiz kombinasyon, özellikle Avrupa, Japonya ve Tayvan otomobil pazarları için geliştirilmiştir.

CO2 EMİSYONLARI & TÜKETİM.
BMW i5 eDrive40:
Birleşik güç tüketimi: WLTP’ye göre 18,9 – 15,9 kWh/100 km
Elektrikli menzil: WLTP’ye göre 498 – 582 km

BMW i5 M60 xDrive:
Birleşik güç tüketimi: WLTP’ye göre 20,6 – 18,2 kWh/100 km
Elektrikli menzil: WLTP’ye göre 455 – 516 km

Kaynak / Resimler: BMW websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir