Elektrikli otomobilGenel

Yeni Skoda Kodiaq

Sürdürülebilirlik ve verimliliği bir üst seviyeye taşıyan ve yeni bir iç mekan konsepti sunan bu tamamen yeni Kodiaq, 13 inçlik bir bilgi eğlence ekranı, yenilikçi Şkoda Akıllı Kadranlar ile hisseli kontrol ve Tasarım Seçenekleri ile yeni bir ürün yelpazesi yapısına sahip. 110 kW (150 bg) ile 150 kW (204 bg) arasında çıkış sunan beş güç aktarımı seçeneği artık Kodiaq için bir ilk olan bir şarj edilebilir hibrit versiyonu da içeriyor ve bu versiyonun elektrikli menzili 100 kilometreden fazla. İki üst motor standart olarak dört tekerlekten çekiş ile eşleştirilmiştir. Ayrıca en son LED Matrix farlar ve Dinamik Şasi Kontrol sistemi yeni nesilleri de tanıtılmaktadır. Bugüne kadar 841.900 Kodiaq üretilmiş ve dünya genelinde 60 pazarda müşterilere ulaşmıştır. Seri, 2016’dan bu yana 40’tan fazla uluslararası ödül kazanmıştır.

Škoda Auto’nun CEO’su Klaus Zellmer şunları söylüyor: “Yepyeni bayrak gemisi SUV’umuz, Škoda Kodiaq serisinde layık bir halef olabilmesi için gereken her şeye sahiptir. Yeni Kodiaq, müşterilerimizin takdir ettiği Škoda özelliklerini bir üst seviyeye taşıyor: daha fazla alan, daha fazla özellik ve daha fazla verimlilik. İyi karşılanan Akıllı Kadranlar ve şık iç mekan malzemeleri gibi yenilikler, Modern Solid tasarım dilimizden gelen öğelerle birleşerek güncellenmiş güvenlik ve yardım sistemleri ile birlikte, yeni nesil Kodiaq, günlük keşfi daha da ödüllendirici hale getiriyor. Aynı zamanda, sürdürülebilir mobiliteye olan taahhüdümüzü daha da ileriye taşıyarak, 100 kilometreden fazla elektrikli menzile sahip bir şarj edilebilir hibriti tanıtarak yüksek verimli güç aktarımı yelpazemizi genişlettik. 2016’daki piyasaya sürülmesinden bu yana, Kodiaq, Škoda’nın büyümesinde önemli bir rol oynamış ve sürekli olarak müşterilerimizle uyum içinde olmuştur. Yeni Kodiaq, bu başarılı mirası sürdürmek için mükemmel bir konumdadır.”

İkinci nesil yeni tasarım, daha fazla sürdürülebilirlik ve yeni teknolojiler sunuyor. Dışarıda gelişmiş LED Matrix farlar hemen dikkat çekerken iç mekanda geri dönüştürülen tekstil ve çevre dostu bir bronzlama sürecinden gelen deri, markanın sürdürülebilirliğe odaklandığını gösteriyor. Özel Tasarım Seçenekleri ve isteğe bağlı paketlerle birlikte yeni ürün yelpazesi yapısının yanı sıra, Kodiaq yeni bir iç mekan konsepti sunuyor. Bilgi eğlence ekranı artık bağımsızdır ve ekran çapı 13 inçe kadar çıkar. Bir baş üstü gösterge opsiyonel olarak mevcuttur. Seçici kolu artık direksiyon koluna monte edilmiştir, bu da merkez konsolu çok temiz ve düzenli bir görünüme kavuşturur. Yeni Şkoda Akıllı Kadranlar bir ilk olarak Şkoda için sunuluyor. Dokunsal kontrolleri 32 milimetrelik dijital bir ekran ile birleştirir ve birçok araç ve bilgi eğlence işlevine sezgisel, kolay ve özelleştirilebilir erişim sağlar. Yeni Phone Box, aynı anda iki akıllı telefonun kablosuz şarjını yapabilen ve şarj süreci sırasında cihazları soğutan 15 W güç sağlayan bir özelliğe sahiptir.

Daha fazla 100 kilometrelik elektrikli menzile sahip şarj edilebilir hibrit için prömiyer Yeni Kodiaq, 110 kW (150 bg) ile 150 kW (204 bg) arasında çıkış sunan iki dizel ve iki benzinli motorla mevcuttur. Ürün yelpazesine yeni eklenen şarj edilebilir hibrit güç aktarımıdır. 150 kW (204 bg) sistem çıkışı sunar ve 100 kilometreden fazla elektrikli menzile sahiptir. Bunun üzerine, 110 kW (150 bg) 1.5 TSI, Kodiaq’da hafif hibrit teknolojisinin tanıtımını yapar. 150 kW (204 bg) ile 142 kW (193 bg) 2.0 TDI üst dizel, standart olarak dört tekerlekten çekişe sahiptir. Yeni Kodiaq’daki tüm güç aktarımları, standart olarak DSG otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir.

Kaynak: Skoda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir