Elektrikli otomobilGenel

Yeni Cayenne S E-Hybrid

Porsche, lüks SUV serisini son zamanlarda kapsamlı bir şekilde gözden geçiren yeni Cayenne S E-Hybrid ile hibrit ürün yelpazesini daha da genişletiyor. Bu yeni model, dengeli sürüş dinamikleri, konfor ve verimlilik açısından etkileyicidir.

Cayenne S E-Hybrid, Cayenne E-Hybrid ve Cayenne Turbo E-Hybrid arasına konumlandırılan, günlük kullanım ve performans arasında ince bir dengeyi hedefleyen üçüncü elektrikli motorlu motor varyantıdır. SUV ve SUV Coupé gövde tiplerinde sunulan bu hibrit model, bu yılın başlarında kapsamlı bir şekilde revize edilen Cayenne’ın hibrit teknolojisinin getirdiği gelişmelerle daha iyi bir elektrikli menzil ve akıllı enerji yönetimi sayesinde daha kısa şarj sürelerine sahiptir.

Cayenne S E-Hybrid’in kaputu altında, 260 kW (353 PS) güç üreten revize edilmiş üç litrelik bir V6 turbo motor bulacaksınız. Bir 130 kW (176 PS) elektrik motoru ile birleştirildiğinde, bu ikili 382 kW (519 PS) sistem çıkışı ve 750 Nm maksimum sistem torku üretir. Bu yüksek çıkış değerleri, Cayenne S E-Hybrid’in 0’dan 100 km/s hıza sadece 4,7 saniyede çıkmasını ve 263 km/s’lik bir maksimum hıza ulaşmasını sağlar.

Cayenne S E-Hybrid’in performansını ve sürüş konforunu artıran, standart adaptif hava süspansiyonudur ve bu süspansiyon sistemi inovatif 2 kameralı, 2 valf teknolojisi sayesinde son derece konforlu ve yüksek performanslı dinamik bir davranışa sahiptir. Aynı zamanda, yeni S E-Hybrid modelleri, mevcut Cayenne neslinin hibrit sisteminin optimizasyonundan da faydalanır. Günün çoğu için emisyonsuz sürüş yapmayı mümkün kılan tamamen elektrikli bir menzil (EAER Şehir) 90 kilometreye kadar ulaşır. Porsche, bu menzili 25.9 kWh batarya kapasitesi ile mümkün kılar. Yeni yerleşik AC şarj cihazı, 11 kW’ye kadar şarj kapasitesine sahip uygun bir güç kaynağında Cayenne S E-Hybrid’i iki buçuk saatten kısa sürede tam şarj eder.

Görsel olarak, Cayenne S E-Hybrid, mevcut model serisi içinde mükemmel bir uyum sağlar. Standart olarak 20 inç Cayenne S jantlara sahiptir ve paslanmaz çelik fırçalı iki çift egzoz borusu ile donatılmıştır. Cayenne S E-Hybrid SUV modeli, Gümüş dış paketi içerirken Coupé varyantı Siyah dış paketi sunar. Gece sürüşü için standart matris LED farlar güvenliği ve konforu artırırken, yenilikçi HD matris LED farlar opsiyonel olarak mevcuttur.

Cayenne S E-Hybrid’in içinde, sürücüler sekiz yollu koltuklar, sürüş programını seçmek için bir mod anahtarı içeren Sport Chrono paketi, paslanmaz çelik pedal pedalları ve Silvershade renkli Diamar iç paket gibi bir dizi standart özellik bulabilirler. My Porsche uygulaması aracılığıyla ek işlevlere de erişim sağlanır, bu da Apple CarPlay® içindeki yeni özellikleri içerir. Porsche, CarPlay® aracılığıyla araç fonksiyonlarına daha kolay erişimi sağlayan ilk otomobil üreticisi olarak öne çıkar. Ek konfor için yeni isteğe bağlı yolcu ekranı, araç içi video işlevlerini sunar ve partikül ve tehlikeli maddeleri filtrelemeyi amaçlayan yeni bir hava kalitesi sistemi vardır.

Yeni Cayenne S E-Hybrid modelleri hemen sipariş verilebilir durumda ve teslimatlar Kasım 2023’te başlayacaktır.

Kaynak / Resimler: Porsche websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir