Elektrikli otomobilHaberler

Yeni BMW iX2

BMW X2, Premium Kompakt segmentindeki Sports Activity Coupé (SAC) konseptinin öncüsüdür. İkinci neslinde daha bağımsız, sportif ve ileri seviyede sunulmaktadır. Yeniden boyutlanmış ve belirgin bir Coupé silueti, yeni BMW X2’nin dış tasarımdaki gelişimini açıkça ortaya koymaktadır. X2 ayrıca tamamen elektrikli BMW iX2 modeli, otomatik sürüş ve park sistemleri için geniş bir seçenek yelpazesi ve “QuickSelect” ve BMW Operating System 9 ile yenilikçi dijital hizmetlerle sunulmaktadır.

Dünya çapında lansman, mart 2024’te elektrikli BMW iX2 xDrive30 (WLTP’ye göre karışık enerji tüketimi: 17,7 – 16,3 kWh/100 km; CO2 emisyonları: 0 g/km; NEFZ’ye göre bilgiler: –), performans otomobil BMW X2 M35i xDrive (Kombine yakıt tüketimi: 8,0 – 7,7 litre/100 km; Kombine CO2 emisyonları: 181 – 174 g/km WLTP’ye göre; NEFZ’ye göre bilgiler: –) ve başka bir benzinli ve dizel motor modeli ile başlar. 2024 yazında ikinci bir tam elektrikli varyant ve başka bir dizel modeli takip eder.

Yeni BMW X2 ve BMW iX2, BMW Group Werk Regensburg’da esnek bir üretim hattında üretilmektedir. Ayrıca, tam elektrikli modellerin yüksek voltajlı pilleri de bu tesisde üretilmektedir. Yeni BMW iX2, BMW Group’un elektrikli araçların yaygınlaştırılmasına yönelik ek bir itki sağlamaktadır. Ayrıca, kompakt SAC’ın ileri düzey Premium karakteristiği, kaynak dostu üretimden kullanım aşamasına ve sonraki geri dönüşüme kadar tüm araç ömrünü kapsayan gelişmiş sürdürülebilirlik yönleri ile vurgulanmaktadır.

Spor Premium ortamı ve etkileyici işlevsellik.
İç mekan, yeni BMW X2’ye sportif vurgularla modern bir Premium ortam sunmaktadır. İç mekan, BMW Curved Display ve entegre kontrol paneli ile yükselen kol dayama gibi özellikleri içermektedir. Ön orta konsolda iki bardaklık ve indirekt aydınlatma ve kablosuz şarj özelliği olan bir akıllı telefon rafı bulunmaktadır.

Yeniden tasarlanan koltuklar, standart kumaş versiyonunun yanı sıra Veganza delikli ve Leder Vernasca ile sunulmaktadır. Ayrıca, Sport koltuklar, hafıza fonksiyonlu elektrikli koltuk ayarı ve bel desteği ile masaj fonksiyonu da seçenekler arasındadır. Akustik konforun yanı sıra yolcu güvenliği de optimize edilmiştir. Standart donanım arasına şimdi bir sürücü ve yolcu koltuğu arasında etkileşimli bir hava yastığı da eklenmiştir.

BMW iX2: Kompakt SAC’ta Premium Elektrik Mobilite.
Yeni SAC’nin hemen ardından BMW iX2 xDrive30 ile tam elektrikli bir model pazara sunulmaktadır. Ön ve arka akslarda konumlandırılmış iki entegre tahrik ünitesi, birlikte 230 kW/313 PS’ye kadar olan bir sistem gücü ve 494 Nm’ye kadar bir sistem torku üretir. 0’dan 100 km/s hıza hızlı bir şekilde ulaşır ve maksimum hızı 180 km/s’tir. Yüksek kullanılabilir enerji içeriği, yüksek verimli tahrikle birleşerek WLTP’ye göre 417 ila 449 kilometrelik bir menzil sağlar.

Adaptif rekuperasyon ve MAX RANGE fonksiyonu da mükemmel menzile katkıda bulunur. “Max Performance Charging” adlı en son şarj yazılımının bu özellikle özellikle şarj etme verimliliğini optimize ettiği belirtilmektedir. Ayrıca, tam elektrikli SAC, “Plug & Charge Multi Contract” işlevini kullanmaya uygundur. Evde lastik ve güneşe uygun şarj için yeni Connected Home Charging Package de BMW iX2 için mevcuttur.

Kaynak: BMW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir