Elektrikli otomobilHaberler

Elektrikli MINI Cooper SE

Tamamen elektrikli MINI Cooper SE, emisyon-free mobilite ve şehir içi sürüş keyfi için bir araya getiriliyor. Şimdi, markanın sportif geçmişini vurgulayan John Cooper Works Trim ile yeni 3 kapılı model de bulunuyor.

218 elektrikli beygir gücü (160 kW) ve 330 Nm maksimum tork ile MINI Cooper SE (Kombine enerji tüketimi: 14,7 – 14,1 kWh/100 km WLTP’ye göre; Kombine CO2 emisyonları: 0 g/km), 0’dan 100 km/s hıza 6,7 saniyede ulaşıyor. 54,2 kWh enerji kapasiteli yüksek voltajlı pil, WLTP test döngüsünde belirlenen 402 kilometreye kadar menzili mümkün kılıyor. Özellikle spor bir görünüme büründürmek isteyenler için John Cooper Works Trim ile sipariş edilebilir. Bu donanım seçeneği, markanın motorsporları genlerini vurgulayan birçok detayı içerir – bu, 1960’lı yıllarda Ralli Monte Carlo’da üç zafer dahil olmak üzere birçok yarış başarısıyla kazanılmıştır.

“Tamamen elektrikli MINI Cooper SE, yeni John Cooper Works Trim ile ikonik tasarım, efsanevi performans ve sürdürülebilir mobilite tutkusunu bir araya getiriyor. Bu, verimliliğin ve sürüş keyfinin simgesidir,” diyor MINI markasının lideri Stefanie Wurst.

Bireysel ön ve arka tasarım motorsporları görünümü. Yeni John Cooper Works logosu, geleneksel kırmızı-beyaz-siyah renkleri ve sekizgen ön ızgaradaki simgelenmiş bitiş bayrağı ile öne çıkar. MINI Cooper SE’nin JCW Trim’deki güçlü görünümü, 10 koni tasarımlı 18 inç Lap Spoke-2-Tone jantlar ve çarpıcı kırmızı renkte JCW fren kaliperleri gibi detaylarla elde edilir. Karoserde motor kaputu şeritleri, sportif karakteri vurgular.

MINI Cooper SE’nin JCW Trim’deki standart görünümüne, ön ve arka bölgelerde belirgin difüzörler dahildir. Radyatör ızgara çerçevesi ve logosu yüksek parlak siyah renktedir. Optik vurgular, kontrast tavan ve Chili Red renkte ayna kapaklarıdır.

MINI LED farları, özel ışık imzalarına sahiptir. Seçilmiş JCW imzasıyla, ön farlar sadece iki yatay şerit olarak gösterilir ve yeni MINI Cooper SE’nin minimalist tasarımını vurgular. Matrix arka lamba grafikleri, aracın arka bölgesinin genişliğini vurgular.

Yarış sporundan ilham alınmış iç mekan. JCW koltukları, kırmızı dikişli suni deri ile çok renkli örme malzeme omuz kısmını birleştirir. Siyah-kırmızı renk konsepti, JCW özel bayrak tasarımına benzeyen dokulu yüzeyle devam eder.

240 mm çapında merkezi, yüksek çözünürlüklü OLED ekran, araçla ilgili verileri birleştirir ve navigasyon, medya, telefon ve iklim ayarları hakkında bilgi verir. MINI Experience Modes ile yeni özelleştirme seçenekleri sunar. Buna, JCW’den esinlenilen GO-KART Mode da dahildir, bu modda ekran ve iç mekan aydınlatması Antrasit-Kırmızı renkte olur. Özel GO-KART Sound’un yanı sıra, bu moddaki gaz pedalının optimize edilmiş tepkisi de sportif sürüş deneyimini artırır.

Yeni sürücü destek sistemleri ve verimli şarj. Parking Assistant Plus, 12 ultrason sensörü ve dört çevre kamerasıyla park etmeyi kolaylaştırır ve boş park yerlerini tanır. Özellikle yan park alanı dar olan durumlarda sürücünün MINI’de oturmadan cep telefonu üzerinden park etmesine izin veren EXPLORE Modu gibi bir çözüm sunar.

Doğru akım hızlı şarj, 95 kW’a kadar olan bir hızda mümkündür. Bu, pilin bir hızlı şarj istasyonunda yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar olan şarjını yaklaşık 30 dakikada tamamlamasını sağlar. Alternatif akım, MINI Cooper SE’nin yüksek voltajlı pilini 11 kW ile şarj eder.

Kaynak: BMW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir