Elektrikli otomobilGenel

MINI Countryman SE ALL4

Tamen elektrikli MINI Countryman SE ALL4, yeni rotalar keşfetmek için güvenilir bir yol arkadaşıdır. Geniş bir crossover model olarak, bu çok yönlü maceracı, farklı zeminlerde yerel emisyonsuz hareketlilik sağlar. Bu, güçlü ALL4 dört tekerlekten çekiş, gelişmiş sürüş destek fonksiyonları, kısmen otomatik Seviye 2 sürüş ve WLTP test döngüsüne göre 433 kilometreye kadar elektrikli menzil ile garanti edilir.*

Modern, minimalist tasarım, belirgin tasarım yüzeyleri ve geniş tekerlek çıkıntıları ile MINI Countryman SE ALL4’ün görünümünü vurgular. Ayrıca, çok yönlü araç büyümüş ve şimdi 4,433 mm uzunluğunda, 1,843 mm genişliğinde ve 1,656 mm yüksekliğindedir. Bu nedenle, şu anki en büyük MINI modeli yeni iç mekan alanı sunar. 1,450 litreye kadar kapasitesi ile banko katlandığında bile hacimli ürünler kolayca taşınabilir.

“Yeni tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekişli MINI Countryman, çok yönlülüğün ve sürüş zevkinin özeti. Bu, Almanya’da üretilen ilk MINI ve çevre dostu mobilite için bir beyandır. Artan boyutları sayesinde, bu aile için bir araçtır,” diyor MINI’nin başı Stefanie Wurst.

Lokal emisyonsuz maceralar için tamamen elektrikli dört tekerlekten çekiş.
Toplamda 230 kW (313 bg) gücünde iki güçlü elektrik motoru ve 494 Nm tork, MINI Countryman SE ALL4’ü her türlü zeminde yönlendirir. Birlikte, aracı 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkarır ve 180 km/s’lik bir maksimum hıza ulaşır. Güçlü pilin enerji içeriği 66.45 kWh’dır.*

130 kW’a kadar DC hızlı şarj ile pilin %10 ila %80 arasını şarj etmek için neredeyse 30 dakika yeterlidir. Müşteriler, MINI uygulaması aracılığıyla şarj sürecini her zaman anlayışlı ayarlarla optimize edebilir ve izleyebilirler.

Daha keyifli bir başlangıç için şarj, sabit bir kalkış saati ile tamamlanabilir ve araç içi istenen sıcaklığa kadar havalandırılabilir. Yeni MINI Countryman SE ALL4, ilk kez Plug & Charge sistemi ile şarj edilebilir. Bu, ek yetkilendirme gerektirmeden halka açık şarj istasyonlarını tanır ve uygun şarj istasyonlarında şarj işlemini otomatik olarak başlatır.

Yoldayken sürücüye destek olmak için yenilikçi yardım sistemleri bulunur. Driving Assistant Professional ile MINI Countryman SE ALL4, ilk kez otoban benzeri yollarda kısmen otomatik Seviye 2 sürüş sağlar. Bu, sürücünün 60 km/s hıza kadar direksiyonu bırakmasını sağlar, ancak hala yakından trafik durumunu takip etmeye ve gerektiğinde her zaman müdahale etmeye hazır olmasını gerektirir. Ayrıca, sistem çıkışa şerit değiştirmek için gerekli trafik boşluklarını tanıyabilir. Ardından aracı yardımlı şerit değişiklikleri için uygun hızda getirir.

Tipik MINI oranları ile maksimum off-road karakter.
MINI Countryman SE ALL4’ün tasarımı, gövde detaylarının dikey yönlendirmesi ile crossover modelin karakterini vurgular. Belirgin ön ızgara, benzersiz farlar ve yüksek şekilli kaput görünüşünü vurgular. Kısa salıncaklar ve ince çizgiler, aracın siluetine zarif bir tanım kazandırır.

MINI Countryman SE ALL4’ün özgün hafif alaşımlı jantları, 20 inçe kadar ölç

ülere sahiptir ve tüm gövde gibi aerodinamik olarak optimize edilmiştir. Bu, modelin 0.26 sürükleme katsayısı elde etmesine, tüketimde daha ekonomik olmasına ve menzilinin artmasına katkı sağlar. C sütununun şık tasarımı, model özel ALL4 logosu ile uzatılmış tavan çizgisine destek olurken aynı anda daha kısa görünmesini sağlar. Arka bölüm, düz yüzeyler ve sıkı arka farlar ile özellikle homojendir. Dikey yönlendirmesi, MINI Countryman SE ALL4’ün daha geniş duruşunu vurgular. MINI LED farlar ve stoplar, benzersiz ışık imzalarıyla dikkat çekici görünümü destekler.

Dört dış trim varyantı, şık dış ve iç özelliklerle farklı araç özelliklerini vurgular. MINI Countryman SE ALL4’e karakteristik MINI kontrast tavanların renk yelpazesi içine ilk defa dahil edilen Yeni Canlı Gümüş rengi eklenmiştir.

İç mekan, gelişmiş teknoloji ve yüksek kaliteli malzemelerle donatılmıştır. MINI Countryman SE ALL4’ün kokpitinin odak noktası, yuvarlak OLED ekrandır. 240 mm çapında ve yüksek kaliteli cam yüzeyli merkezi enstrüman, bilgi eğlence ve yardım sistemlerini aynı anda kontrol eder. Yeni MINI İşletim Sistemi 9 ile tüm araç fonksiyonları dokunmatik veya sesli asistan aracılığıyla sezgisel bir şekilde çalıştırılabilir.

MINI Deneyim Modları, özellikle iç mekanı farklı renkler ve desenlerdeki özel aydınlatma grafikleri ile farklı bir şekilde deneyimleyebilir. Ayrıca, tamamen elektrikli MINI Countryman SE ALL4’te MINI Sürüş Sesleri, benzersiz bir ambiyans yaratır.

Yeni MINI Countryman SE ALL4’te sürücü ve ön yolcu, omuz ve dirsek genişliğinde yaklaşık üç santimetre daha fazla konfor kazanır. Arka koltuklardaki oturma alanı da 2,5 santimetre omuz genişliğine sahiptir. Net şekiller ve iki renkli tekstil tasarıma sahip gösterge paneli, kokpitin modern ve temiz görünmesini sağlar. Panoramik cam tavan ile iç mekan özellikle parlak ve dostane görünür. Dört yeniden tasarlanmış döşeme, iç mekan konseptinde esneklik sunarken yeniden tasarlanmış bir geçiş çubuğu aracılığıyla temel sürüş fonksiyonlarına doğrudan erişim sağlar; bu da geleneksel bir vites seçiciye gerek bırakmaz ve merkez konsolda pratik depolama seçenekleri oluşturur, örneğin akıllı telefonlar kablosuz şarj özelliği ile aynı anda depolanabilir.

Resimler: BMW websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir