Haberler

Yeni Mustang GT3

Ford, otomotiv endüstrisindeki küresel liderlerden biri, 2023 Goodwood Hız Festivali’ne geri dönerken, ikonik Mustang ailesinden en sıcak yeni yol ve yarış varyasyonlarını tanıtmaya hazırlanıyor.

Yeni Mustang GT3 yarış otomobili – geçen ay 24 Saat Le Mans yarışından önce ilk kez tanıtıldı ve yeni Mustang Dark Horse 1 – yol için uygun, pist hazır yeni bir yarış otomobili ailesinin öncüsü – Mustang GT3 ve Mustang GT4 dahil, 13-16 Temmuz tarihlerinde Chichester, Birleşik Krallık yakınlarındaki etkinlikte V8 seslerini kalabalığa coşkuyla sunacaklar.

Dünyaca ünlü Goodwood Tırmanma Yarışı, özgürlük ve performansla özdeşleşmiş bir otomobilin sınırlarını keşfetmek ve gerçek yeteneklerini sergilemek için mükemmel bir sahne sunuyor. Bu nedenle Ford, Goodwood’da Mustang ailesinin heyecan verici yeni bir üyesine ilk bakışı sunacak – sadece örtüleri çekmekle kalmayacak, aynı zamanda sürüş potansiyelini de sergileyecek.

Bu heyecan verici tanıtım, etkinliğin First Glance Paddock’ında 13:00 CET (12:00 MIDDAY BST) 14 Temmuz’da gerçekleşecek.

Ford Model e’nin Elektrikli Araç Programları Başkanı Darren Palmer şunları söyledi: “Mustang, başka hiçbir araba gibi duyguları coşturabilen bir otomobil ve Goodwood Hız Festivali, dünyanın en tutkulu otomobil hayranlarına ev sahipliği yaptığı için Mustang ailesinin en yeni üyesini burada tanıtmak tam anlamıyla mükemmel bir eşleşme.”

Ford ayrıca Goodwood’da başka bir Amerikan ikonunun dinamik tanıtımını yapacak. Yeni, elektrikli Explorer orta boy crossover – Amerikan tarzını Alman mühendislikle birleştiren ve Avrupa’daki müşteriler için tasarlanmış olan bu araç, ilk kez hareket halinde görülebilecek.

Amerikan markası aynı zamanda, 2021’de tanıtıldığı sahneye geri dönen hibrid güç aktarma sistemine sahip otomobili olan M-Sport Ford Puma Hibrit Rally1 ile FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 50. yılını kutluyor.

Ford, 2023 Goodwood’da sadece performansın sınırlarını zorlamakla kalmıyor, aynı zamanda otomotiv endüstrisi klişelerine meydan okumak için platformunu kullanmaya devam ediyor. Şirket, Ford’un göz atma ve araç sahipliği deneyimlerini ve kadınlara yönelik fırsatları nasıl yarattığını tartışlayan ilham verici sektör temsilcilerinden oluşan bir tamamen kadın panelini Ford’un standında ağırlayacak.

Standı ziyaret edenler, özel kinetik enerji yakalama zemini kullanarak enerji üretmeye yönelik zorluklara katılabilirler ve Ford’un “Yolu Paylaş, Araçları Park Et” inisiyatiflerinden esinlenen heyecan verici bir bisiklet yarışına katılabilirler.

İlk Kez Hareket Halindeki Amerikan İkonları

Ford, yeni Mustang GT3 yarış otomobili ile Haziran 2024’te Le Mans’ın 24 Saati’nin küresel FIA GT3 kategorisine Mustang’ı resmi olarak soktuktan sonra bu önemli zaferlerden birinin sahnesine geri dönüyor.

Dünyanın önde gelen motorsporları tasarımcılarından biri olarak tanınan Troy Lee imzasını taşıyan cesur bir görünüme sahip olan bu yarış otomobili, M-Sport tarafından monte edilen Ford Performance tarafından geliştirilen 5.4 litrelik bir V8 motorla güçlendiriliyor ve özel süspansiyon, şanzıman şanzımanı, hava paketi ve karbon fiber gövde panellerine sahip.

Mustang GT3 yarış otomobili, yeni Mustang Dark Horse’a dayanıyor ve bu model, pist kapasitesinin en üst ifadesi ve Mustang tabanlı motorspor programlarının temelini oluşturacak şekilde tasarlandı. Mustang Dark Horse’un ayarlanmış 5.0 litrelik V8’i çift gaz kelebeği emme, yardımcı yağ soğutucu ve geliştirilmiş soğutma yeteneğine sahip hafifletilmiş bir radyatör içeriyor. Gücünü isteğe bağlı altı vitesli TREMEC manuel şanzıman ve Torsen sınırlı kaymalı diferansiyelden tekerlekler arasında dengeli bir şekilde iletiyor ve bu tekerlekler, özellikle bu araç için geliştirilen yeni nesil Pirelli P Zero PZ4 lastiklerine sahiptir.

Ford Performance Motorsports’un küresel direktörü Mark Rushbrook, “Her Mustang’ın kalbinde sizi daha fazlasını isteyerek bırakan bir sürüş deneyimi bulunur” dedi. “Bu, her Mustang’da yaşamaya devam edecek bir ruhtur – benzinli, elektrikli, yol veya yarış olsun. Ford’un Goodwood’a gelmeyi sevdiği bir şey budur – performansa hazır motorsporun herkes tarafından deneyimlemek isteyen herkese sunulması gerektiğini kabul eden bir izleyici kitisiyle tutkumuzu paylaşmak için,” dedi.

Bu yılın başlarında tanıtılan yeni elektrik

li Ford Explorer, 2024’te müşterilerle buluşacak ve Ford’un Amerikan köklerine sahip, Avrupa için tasarlanmış cesur, ikonik elektrikli araçların yeni dalgasının öncüsü olacak. Üstün dijital deneyimi, tam donanımlı bir eğlence sistemi, 15 inç hareketli ekran ve kablosuz uygulama entegrasyonunu içerirken, iç mekan, bir laptop’ı barındırmak için yeterince büyük olan özel bir dolap ve 17 litrelik merkezi bir konsol ile macera için hazır.

Heyecan verici Ford Goodwood serisini sınırlarına taşıyanlar arasında ralli sürücüleri Ott Tänak ve Adrien Fourmaux, M-Sport Ford World Rally Team’dan takım müdürü Malcolm Wilson ile birlikte yer alacaklar – Ford’un dünyanın dört bir yanındaki ilk elektriklendirilmiş yarış motorsporu aracı olan Puma Hibrit Rally1’i kampanya yapan ekip. Aynı zamanda FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası sürücüsü Harry Tincknell ve yedi kez İngiliz Motorsporu Şampiyonu Paul Swift de direksiyon başında yer alacaklar.

Ayrıca müşteriler ve medya ile buluşmak üzere Ford Model e’nin Elektrikli Araç Programları Başkanı Darren Palmer, Ford Motor Company’nin Başkan Yardımcısı İleri Ürün Geliştirme ve Teknoloji Sorumlusu Doug Field ve Ford Performance Motorsports’un küresel direktörü Mark Rushbrook da katılacaklar.

Resimler: Ford websayfasindan alintilanmistir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir