Elektrikli otomobilHaberler

Yeni Enyaq 2024

Škoda Auto, 2024 model yılı için Enyaq ailesine kapsamlı güncellemeler getiriyor. Bu, popüler Çek otomobil üreticisinin ilk kez Laurin & Klement donanım serisi ile sunulan Enyaq modelini içerir, bu da zengin standart ekipmanlar sunmaktadır. Teknik iyileştirmeler daha güçlü tahrik sistemleri, kısa şarj süreleri ve artan menzil içerir. Ayrıca, yeni araç yazılımı daha işlevsel ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü sunmaktadır.

Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Škoda Auto Yönetim Kurulu Üyesi Martin Jahn, Enyaq ailesinin elektrikli mobiliteyi başlatmada nasıl yardımcı olduğunu vurgulayarak, 2023’ün ilk dokuz ayında dünya çapında yaklaşık 55,000 teslimat gerçekleştirdiklerini ve bu rakamın geçen yıla göre %47’den fazla bir artış olduğunu belirtiyor. Bu başarı, yeni Enyaq L&K donanım serisi, güçlendirilmiş tahrik sistemleri ve daha işlevsel bir infotainment arayüzü için yeni yazılık gibi modeli sürekli olarak iyileştirme motivasyonu sağlıyor.

2024 model yılında, Enyaq ailesi daha verimli ve güçlü 85 ve 85x model varyantlarına kavuşuyor, önceki 80 ve 80x sürümlerini değiştiriyor. Bu varyantlar, spor RS modelleri gibi, daha güçlü bir tahrik sistemine sahiptir ve arka aksta gelişmiş kalıcı senkron motor içerir, ki bu da 180 km/s’lik bir üst hıza ulaşabilir. Örneğin, Enyaq 85’in gücü, önceki Enyaq 80’e göre 60 kW artarak 210 kW’a çıkar. Tüm tekerlekten çekişli Enyaq 85x de 210 kW sunarak önceki modelinden 15 kW daha güçlüdür. Enyaq RS’nin gücü ise 30 kW artırılarak 250 kW’a çıkarılmıştır. Daha gelişmiş bir pil ve ileri termal yönetim ile Enyaq 85 SUV’nin menzili 560 kilometrenin üzerine çıkar ve Coupé modeli için 570 kilometrenin üzerine çıkar. Giriş seviyesi Enyaq 60 teknik olarak değişmemiştir. 2024 Enyaq modellerinin bagaj kapağı üzerindeki yazılar ve tüm logolar yeni Škoda CI ile uyumludur ve model adından “iV” eki kaldırılmıştır.

Tüm tekerlekten çekişli Enyaq 85x ve Enyaq RS için şarj performansı artırılmış olup hızlı şarj istasyonlarında DC şarj hızı 175 kW’ye kadar çıkarılmıştır. 82 kWh (77 kWh net) yüksek voltajlı pilin şarjı, şimdi 10 ila 80 arasında yüzde 28 dakika sürer – öncekilerden 8 dakika veya yüzde 22 daha kısa. Tek tekerlekten çekişli Enyaq 85 varyantları maksimum 135 kW şarj hızında devam eder.

Yeni araç yazılımı, Enyaq ailesine şimdi pil ön koşullandırma özelliği ekliyor. Bu, düşük ortam sıcaklıklarında DC şarj için pilin ön ısıtılmasını sağlar ve şarj hızını yüzde 22’ye kadar optimize eder. Ayrıca, yeni ara yüz daha sezgisel bir menü yapısına sahiptir. Sürücülerin en sık kullandığı araç ayarları ve uygulamalar için kısayolları tanımlamalarına izin verir. Navigasyon sistemi şimdi yeni harita grafiklere ve daha büyük bir harita alanına sahiptir. Araç yazılımının diğer yeni özellikleri arasında KESSY anahtarsız giriş sistemi için bir Walkaway fonksiyonu bulunmaktadır. Bu, sürücü aracın anahtardan uzaklaştığında aracı otomatik olarak kilitler.

Zarif Enyaq L&K, bu popüler donanım serisini tamamlar. Bu şık donanım serisi geniş bir standart ekipman seçkisi ile gelir. LED Matrix ışık farları, LED arka lambalar ve 131 LED tarafından aydınlatılan bir Crystal Face içeren krom ızgara gibi özellikleri içerir. Ayrıca, Enyaq L&K, sofistike Platinum Grey renkli detaylara sahip özel 20″ veya 21″ L&K alaşım tekerlekleri ile birlikte gelir. Tamponlar, difüzör ve dış aynalar, yan etekler gövde renginde bitmiştir. İç kısımda Enyaq L&K, elektrikle kontrol edilebilen, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklara sahiptir ve başlıklarda L&K logosu bulunmaktadır.

Škoda Auto, yeni Enyaq 85 ve 85x varyantlarının gücünü, sürüş performansını ve maksimum menzilini artırdı. Yeni arka aks motoru şimdi öncekine göre 60 kW daha fazla güç ve 235 Nm daha fazla tork sunuyor. Üstelik, yeni motor, yükseltilmiş bir voltaj dönüştürücü gibi iyileştirmeler sayesinde daha verimli hale geldi. Maksimum menzil şimdi model spesifikasyonuna bağlı olarak 570 kilometreyi aşıyor. Optimize edilmiş 82 kWh yüksek voltajlı pil, şimdi sadece yüzde 28 dakikada 175 kW’ye kadar bir hızla 10 ila 80 arasında şarj olabiliyor. Pil, hücre kimyasındaki gelişmeler ve tüm tekerlekten çekişli versiyonlar için artırılmış şarj hızı sayesinde kısa şarj duraklarına olanak tanır. DC hızlı şarj istasyonlarında, tüm tekerlekten çekişli Enyaq 85x ve Enyaq RS versiyonlarının pilleri, 10 ila 80 arasında yüzde 28 dakikada – öncekilerden 8 dakika veya yüzde 22 daha hızlı bir şekilde – 175 kW’ye kadar bir hızda yeniden doldurulabilir. Tek tekerlekten çekişli Enyaq 85 için maksimum şarj hızı 135 kW’de değişmez. Yeni pil ön koşullandırma özelliği, düşük ortam sıcaklıklarında DC şarj için pilin ön ısıtılmasını sağlar ve bu da şarj hızını optimize eder. İşlem manuel olarak, merkezi infotainment ekranında bir düğmeye basılarak veya şarj istasyonuna doğru giderken navigasyon verilerine ve pil sıcaklığına dayalı olarak otomatik olarak başlatılabilir.

Sonuç olarak, Škoda Auto’nun 2024 model yılı Enyaq ailesi, geliştirilmiş performans, uzatılmış menzil ve iyileştirilmiş şarj kapasitesi sunarak elektrikli mobiliteyi ilerletme taahhüdünü pekiştiriyor.

Kaynak: Skoda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir